Πρόκειται για Μονάδα εξυπηρέτησης του τρίπτυχου Νοσηλεία, Εκπαίδευση, Έρευνα.
Η έκταση του γηπέδου ανέγερσης ανερχόταν σε 100 στρέμματα.
Η Μονάδα περιλάμβανε τις Έδρες (ο τότε τρόπος οργάνωσης των Πανεπιστημιακών Σχολών) Ακτινολογίας, Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Νευροχειρουργικής-Νευρολογίας, Παθολογίας, Χειρουργικής, Ψυχιατρικής και ΩΡΛ. Το συγκρότημα περιλάμβανε κτίριο ενεργείας, υγειονομικό ξενώνα, ψυχιατρικό χωριό, σχολή νοσοκόμων, κατοικίες προσωπικού, πτέρυγα εσωτερικών γιατρών και παιδικό σταθμό.
Το σύνολο των κλινών ανερχόταν σε 1,464 και η συνολική επιφάνεια σε 212,000m².
Οι προβλέψεις για την ετήσια ικανότητα της Μονάδας ήταν: παροχή νοσηλείας σε 30,000 ασθενείς, ιατρικές εξετάσεις1,300,000, εγχειρίσεις 25,000. Ο μέσος προβλεπόμενος χρόνος νοσηλείας ήταν 10 ημέρες. Το προσωπικό θα ανερχόταν σε 2,500 άτομα, οι ασκούμενοι φοιτητές θα ήταν 1,500, οι αίθουσες παραδόσεων 26, οι αίθουσες εργασίας φοιτητών 32 και το κεντρικό αμφιθέατρο θα ήταν δυναμικότητας 500 θέσεων.
Στην εκπόνηση της μελέτης συμμετείχαν ελληνικά και αλλοδαπά γραφεία και εταιρείες μελετών (SODETEG SA, J. Calsat, Κ. Μπίρης, Α. Τομπάζης, Χρονέας-Κινάτος-Παγώνης, S. Rieben, Αλεξόπουλος-Παπαδόπουλος. Ελήφθησαν υπ’ όψιν τα πιο σύγχρονα πρότυπα της εποχής και κατά την διάρκεια της μελέτης έγιναν πολλές επισκέψεις τεχνικού ενδιαφέροντος σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία.
Στην ηλεκτρομηχανολογική μελέτη προβλέφθηκαν όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις καθώς και όλος ο ακίνητος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός.
Η μελέτη δεν υλοποιήθηκε.